Blokarten, de populairste strandactiviteit!

Blokarten is strandsport nummer 1 op dit moment! Deze sport is over komen waaien uit Nieuw Zeeland, waar de blokart in 1999 door Paul Beckett ontworpen is. Het is een strandsport die erg toegankelijk is en waar iedereen op eigen niveau van kan genieten. De blokart is zeer wendbaar en daar het gebruik van verschillende zeilmaten, kunnen we bij bijna elke windsnelheid blokarten of wel strandzeilen.

De windsnelheid duiden we aan in knopen. Vanaf 10 knopen (3Bft) is het met de grote 5.5 meter zeilen al mogelijk om een goede snelheid te ontwikkelen.  Voorwaarde is wel dat de ondergrond hard moet zijn. Vandaar dat het blokarten doorgaans alleen wordt aangeboden bij laag water. Er ontstaat dan een harde kuststrook, waarop we perfect kunnen blokarten.

Blokarten bij Seaside Sports in IJmuiden!

Seaside Sports biedt het blokarten primair in IJmuiden aan, omdat we in deze kustplaats niet afhankelijk zijn van het getijde.  In IJmuiden kunnen we de hele dag door blokarten omdat we beschikken over een enorm breed strand en twee speciaal voor het blokarten ingerichte evenementenzone's. Blokarten kan bij Seaside Sports dus op iedere gewenst moment van de dag!

Blokarten leer je in 10 minuten!

Een blokart besturen is niet ingewikkeld, na een instructie van 10 minuten is het voor iedereen haalbaar. Sturen is heel simpel, met één hand bediend men het stuur (dat in verbinding staat met het voorwiel) en met de andere hand bediend men de schoot, dat is het touw waarmee het zeil aangetrokken kan worden.

10 minuten instructie en even oefenen, na 15 minuten kan iedereen blokarten!

Voor een vrijblijvende offerte vult u het onderstaande formulier in of neemt u direct contact op met ons (06)52088111 / info@seasidesports.nl